sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kylpyhuoneremontti: Kysymyksiä, jotka kannattaa miettiä etukäteen


1. Miten teetät urakan?
Itse pyysimme tarjouksia, ja kaikki maksettiin kuitilla, saa verovähennykset (=kotitalousvähennys) ja takuun. Ei tarvitse elää pelossa. Firman kautta tilaaminen vaikuttaa myös nopeuteen ja asumisviihtyvyyteen. Perheessämme on allergiaa ja astmaa, mutta mitään ylimääräisiä "kohtauksia" ei remontin aikana tullut, joskin siivota sai jatkuvasti, vaikka remontti meni siististi.

1B) Kuivatusmenetelmä?
Meillä oli tilakuivuri, on myös infrapunamattoa, minusta tilakuivurin ääni oli siedettävä. Huoneilma oli sangen kuiva. Kuivatusaika lienee viikosta jopa kuuteen viikkoon, meillä runsaat kaksi viikkoa. Luultavasti viikko on pienin aika, jos kerran kuivatetaan.

2. Remontin ajoitus?
Tätä emme päättäneet, remontti oli pakko tehdä heti, mutta joulun jälkeen on hyvä aika, remontit ovat päättyneet, uudet alkavat helmi-toukokuussa.

3. Kaakeli vai matto?
Ei ollut vaihtoehtona mattoa tässä yrityksessä.

4. Uudet kalusteet vai vanhat
Teimme ratkaisun, että uudet, sillä vanhat olivat jo yli 20 vuotta vanhoja, ja aikansa eläneitä, myös vesijohdot uusimme, sekä kattopaneelit ja valot.
Jos kalusteet: wc-allas, pesuallas, ja kaappi ovat kunnossa, ja hyviä, ne kannattanee pitää. Meillä wc-allas oli uusimisen tarpeessa, ja pesualtaan viemärissä ongelmia. Pesuualtaan yläpuoleinen peili ruosteessa ja huonossa kunnossa. Kaappi oli suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta korit olivat ruosteessa, ja vastaavia ei ollut myynnissä. Kylpyhuoneen kattolamppu oli "rikki", ja loisteputki oli hankala, joten vaihdoimme lampunkin.
Saunan jätimme ennalleen koska emme käytä saunaa kotona, eli se on käyttämätön. Ovi oli varsin huonossa kunnossa sen vaihdoimme.
Patteri oli osin ruosteessa vaihdoimme sen "pyyhekuivaus" -malliin.

5. Asuminen.
Asuimme kotona, mutta vuokrasimme asunnon muualta pyykki- ja pesuasioiden vuoksi.

6. Kalusteiden asennuskorkeus ja paikat
Tämä kannattaa ennalta miettiä: pesuallas, suihku pyyhetelineet, lamppujen paikat ...

7. Rahoitus. Olimme säästäneet vain noin puolet, ja lopun jouduimme ottaamaan lainaksi.

8. Stressi
Urakka itsessään meni hyvin, verotoimistossa käynti, ja kaikenlaisten vastuulappujen ja tarkastuspöytäkirjojen toimitus yhtiölle pitää hoitaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti